‘Dwars door Lelystad’ op naar de 500 inschrijvingen!

De inschrijvingen voor de fietstocht ‘Dwars door Lelystad’  naderen de 400 deelnemers. Daarmee is deze unieke ‘citytrap’ op zondag 24 september nu al een succes. Burgemeester Ina Adema en initiator Olaf Oosterman van de Live Your Dream Foundation trappen samen het event af.

‘Dwars door Lelystad’ is een fietstocht van 16 kilometer lang, waarbij de deelnemers onder andere door 16 Lelystadse bedrijven en organisaties fietsen. Zo doen het stadhuis, de brandweer, de HEMA en supermarkt Plus Postma mee. Het idee achter de tocht is dat bedrijven hun deuren openzetten en de verbinding met Lelystad en haar bewoners zoeken. Bij diverse bedrijven krijgen de fietsers een aardigheidje; daarnaast wordt er een beroep op de creativiteit van de deelnemers gedaan dmv een letterpuzzel. Ook Woonzorgcentrum De Hoven participeert, maar kan vanwege de bereikbaarheid door hulpdiensten geen fietsers in het gebouw toelaten. Hier heeft Delta berging en transport een oplossing aangedragen en een mooie samenwerking was geboren!

Voor de hele familie
De reacties van bedrijven en deelnemers zijn positief, weet Olaf Oosterman. De inschrijvingen bestaan uit hele gezinnen. De jongste deelnemer is 1 jaar oud en de oudste 86. “Complete gezinnen geven zich op, maar ook opa’s en oma’s die iets leuks met de kleinkinderen willen doen. Vanuit de bedrijven en organisaties hebben we nu al toezeggingen dat ze in 2018 graag een plek in de route willen.” Inschrijven kan nog op www.dwarsdoorlelystad.nl, tot een maximum van 500 deelnemers. Bij de start op het Stadhuisplein tussen 10.00-12.00 uur krijgen de inschrijvers een routekaart, die tevens het start- en toegangsbewijs is. Met tussenstops duurt de gehele tocht naar verwachting twee tot drie uur tot de finish, wederom op het stadhuisplein.