Live Your Dream Foundation (LYDF) is een Lelystadse stichting opgericht door Olaf Oosterman, chronisch ziek en gepassioneerd zeiler, bouwer van stichtingschip “Live Your Dream”.

Al 10 jaar vaart LYDF vanuit Lelystad Haven meerdaagse zeiltochten op en rond de Noordzee met chronisch zieke jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 30 jaar. Met deze zeiltochten en andere sportevenementen zoals fietsen, schaatsen, langlaufen en klimmen, leren de deelnemers hun grenzen te verkennen en te verleggen De combinatie van sport en coaching, van fysieke en mentale versterking, helpt onze jongeren meer zelfverzekerd in het leven te staan en nieuwe uitdagingen aan te gaan.Ter viering van het 50-jarig bestaan van Lelystad en het 10-jarig jubileum van LYDF heeft Petra Oosterman, bestuursvoorzitster van LYDF, een plan ingediend bij de gemeente voor een nieuw Lelystads fietsevenement voor het hele gezin:

“Dwars Door Lelystad”

Een fietstocht naar het voorbeeld van “Dwars door Breda”. In Breda wordt al drie jaar met succes een soortgelijk evenement georganiseerd, gesponsord door De Keyzer zekerheid uit Breda.

Voor informatie over Live Your Dream Foundation en haar evenementen voor chronisch zieke jongeren: klik hier!                                                                                   Facebook LYDF: klik hier!

Deelname aan Dwars door Lelystad 2018 is gratis voor kinderen tot 12 jaar, daarna betaalt men € 3,50 per persoon. Rabobank Flevoland is voor het tweede jaar hoofdsponsor van dit evenement, een bank die graag betrokken is bij de lokale samenleving en fietsen een warm hart toe draagt: “Fietsen zorgt voor vitaliteit, gezamenlijk bezig zijn en je bereikt een breed publiek. Dwars door Lelystad, voor en door inwoners. Daarnaast leren de deelnemers de stad en haar parels beter kennen!”